Rolex, PGP-telefoon en big shoppers met tientallen kilo’s harddrugs gepakt na opvallend rijgedrag

De politie heeft bij een verkeerscontrole op de A2 bij Weert een kofferbak vol met big shoppers gevuld met tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen.

Agenten zagen dinsdagavond rond 20.00 uur een auto met te hoge snelheid rijden richting Eindhoven. De auto wisselde veel en abrupt van rijstrook en daarnaast werd er ook geen afstand gehouden. Toen de bestuurder vervolgens de afrit naar een tankstation bij Weert nam, besloten de agenten de auto en inzittenden te controleren.

Tijdens de controle roken de agenten direct een bekende chemische geur van synthetische drugs. Bij het openen van de kofferbak bleek al snel waar de geur vandaan kwam. Er lag een partij amfetamine in de auto. In totaal ging het om 65 kilogram. De bestuurder uit Waalwijk werd direct aangehouden. De verdovende middelen, de auto, een Rolex-horloge, twee telefoons waaronder een PGP-telefoon en een bedrag van ongeveer 500 euro contant geld werden in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs.