Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Drugslijn voor cocaïne naar Duitsland opgerold bij aanhoudingen in Den Haag

De politie heeft na maanden onderzoek drie Hagenaars aangehouden en een drugslijn voor cocaïne naar Duitsland opgerold.

Na een uitgebreid onderzoek, die werd gestart op verzoek van de Duitse autoriteiten, werden maandag drie Hagenaars van 35, 45 en 49 jaar oud aangehouden. Het drietal wordt onder meer verdacht van de smokkel van cocaïne naar Hamburg. Justitie in Duitsland heeft direct om hun overlevering verzocht bij de rechtbank.

De 45-jarige Hagenaar wordt door justitie beschouwd als hoofdverdachte. Hij zou cocaïne hebben ingevoerd vanuit Zuid-Amerika en klaargemaakt voor vervoer naar Duitsland. De twee anderen zouden als koeriers de drugs hebben vervoerd en geld hebben gesmokkeld naar Nederland. Een van hen had tijdens de aanhouding een kilo wiet bij zich.

De politie heeft bij de actie ook twee woningen doorzocht. Daarbij is 51.000 euro aan contanten aangetroffen en in beslag genomen. In Duitsland zijn op dezelfde dag familieleden van de hoofdverdachte aangehouden. Tijdens eerdere doorzoekingen in dit onderzoek is een cocaïnewasserij aangetroffen. De rechtbank Amsterdam besluit binnen 90 dagen over de overlevering van de verdachten aan de Duitse autoriteiten.