Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Romantische verdachte doet tijdens drugszaak huwelijksaanzoek in rechtbank Den Bosch

Een opmerkelijk en romantisch tafereel in de rechtbank tijdens een zaak rond drugshandel. Eén van de verdachten deed namelijk een aanzoek.

Tijdens de eerste zittingsdag van de rechtszaak tegen de van drugshandel verdachte Harry P. heeft hij zijn vriendin verrast met een huwelijksaanzoek. Het opmerkelijke voorval vond plaats in de rechtbank in Den Bosch, zo meldt Omroep Brabant.

Aan het einde van de zitting richtte Harry P. zich tot zijn vriendin en vroeg haar ten huwelijk. Met een glimlach op haar gezicht antwoordde ze volmondig “ja”. Het spontane aanzoek werd met luid applaus ontvangen door de aanwezigen in de rechtszaal. Bij het verlaten van de zaal schudden de medeverdachten van P. hem zelfs de hand.

Harry P., die zichzelf de “prins van de Eindhovense onderwereld” noemt, wordt verdacht van het leiden van een drugsorganisatie die betrokken was bij de productie en handel in pillen. Samen met andere verdachten werd hij eind 2021 gearresteerd nadat de politie erin slaagde berichten te onderscheppen die werden verstuurd via versleutelde berichtendiensten.

De verloofden kunnen elkaar op dinsdag weer zien, aangezien de tweede dag van het proces dan plaatsvindt. Op die dag zal ook de uitspraak worden gedaan in de zaak tegen de vader van de vrouw, die volgens de regionale omroep eveneens verdacht wordt van het leiden van een drugsbende.

De uitspraak in de zaak van Harry P. wordt verwacht op 13 juli, waarbij de rechter een beslissing zal nemen over zijn mogelijke betrokkenheid bij de drugshandel. Het huwelijksaanzoek tijdens een rechtszaak zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als een opmerkelijk en romantisch moment temidden van de juridische strijd.