red and orange solar flare
Photo by Pixabay on Pexels.com

Verdachte brandstichting appartementencomplex Den Haag pleegt zelfmoord in cel

De verdachte van een brandstichting in Den Haag heeft in een cel zelfmoord gepleegd.

Een 24-jarige man, die vorige week werd gearresteerd in verband met vermoedelijke betrokkenheid bij de brandstichting aan de Prinsegracht in Den Haag, is overleden. De man heeft in de nacht van zondag op maandag een einde aan zijn leven gemaakt in zijn cel.

De verdachte werd op dinsdag 9 mei gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. Vrijdag heeft de rechter-commissaris zijn voorarrest verlengd. De man verbleef in een Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). Op maandagochtend werd hij levenloos aangetroffen in zijn cel door bewaarders.

Het onderzoek naar de brandstichting wordt voorlopig voortgezet. Op de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 april werd er brand gesticht in het trappenhuis van een appartementencomplex in Den Haag. Hierbij liepen vijf mensen verwondingen op, waarvan twee ernstig.

De politie zal het onderzoek naar de brandstichting voortzetten en alle relevante feiten en omstandigheden in kaart brengen. Het tragische overlijden van de verdachte in zijn cel is een trieste wending in deze zaak. De autoriteiten zullen de nodige stappen ondernemen om de omstandigheden van zijn overlijden te onderzoeken. Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de brandstichting en hun families, evenals naar de nabestaanden van de overleden verdachte.