‘Rotterdamse ambtenaren omgekocht met Rolex-horloges, diamanten en een jacht’

Twee Rotterdamse ambtenaren worden verdacht van fraude en zouden zijn omgekocht met onder meer Rolex-horloges, diamanten en een jacht.

Dat meldt De Telegraaf op basis van het politiedossier. De ambtenaren werden in 2018 aangehouden op verdenking van fraude. De 41-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam en een man uit Pernis waren werkzaam bij de dienst Stadsbeheer. Volgens wethouder Van Gils is de gemeente voor zeker 1 miljoen euro opgelicht.

De verdachte uit Hardinxveld zou zeker 312.000 euro in eigen zak hebben gestoken, blijkt uit onderzoek. Ook was bij hem thuis volgens de rijksrecherche een dure keuken gratis ingebouwd. Zijn collega uit Pernis liet onder meer zijn tuin en dakkapellen aanleggen, meldt de krant aan de hand van het dossier.

Het onderzoek naar de frauderende ambtenaren werd gestart na een aanvraag van een belastingvrijstelling bij de belastingdienst. Bij de twee zijn bij doorzoekingen peperdure horloges, diamanten, auto’s en een motorjacht van vijftien meter in beslag genomen. De ambtenaren zijn uiteindelijk ontslagen.