Rotterdamse tieners blijven langer vastzitten voor plaatsen bom

Rotterdamse tieners blijven langer vast voor plaatsen brandbom.

Twee Rotterdamse tieners van veertien en vijftien jaar moeten nog eens twee weken in voorarrest blijven voor het plaatsen van een brandbom in Rotterdam. De jongens werden op 27 april op heterdaad betrapt door de politie toen ze een explosief voor een woning in de Van Speykstraat plaatsten.

Met de aanhouding van de jongens zegt de politie een explosie te hebben voorkomen. In de straat was twee dagen eerder al een bom ontploft en een dag daarna werd een pand beschoten. De politie denkt dat de incidenten verband met elkaar houden.

Volgens de politie werden de jongens opgemerkt doordat agenten live meekijken met camera’s in de stad. “Ze stuurden er gelijk agenten uit de rijdende surveillance op af. Die konden snel de verdachten in hun kraag vatten. Voor de deur van het pand stond een explosief.”

De jongens worden verdacht van het plaatsen van een brandbom en worden ook gelinkt aan de eerdere incidenten in de straat. Het onderzoek naar de zaak loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.