Politie Groningen pakt beschonken man met vervalste rijbewijs van Boris Johnson geldig tot eind 3000

De politie heeft een man gepakt die dronken rondreed met een vervalste rijbewijs van Boris Johnson.

De politie heeft gisteravond in Groningen een man aangehouden die onder invloed van alcohol door de stad reed. Bij zijn aanhouding vond de politie een rijbewijs op naam van ‘Boris Johnson’. Het bleek echter om een valse identiteit te gaan, zo meldt de politie op Instagram.

De man viel op door zijn rijgedrag en werd door de politie aan de kant gezet. Bij controle van zijn papieren bleek dat hij een rijbewijs bij zich droeg op naam van de Britse oud-premier Boris Johnson. Niet alleen de naam, maar ook de foto, geboortedatum en geboorteplaats kwamen overeen met de gegevens van Johnson.

Opvallend was echter dat het rijbewijs geldig zou zijn tot eind 3000. Dit riep direct vragen op over de echtheid van het document. Na verdere controle bleek het inderdaad om een valse identiteit te gaan en heeft de politie het rijbewijs in beslag genomen.

“Helaas voor de persoon trapten wij niet in deze namaak”, aldus de politie op Instagram. Het is nog onbekend wie de persoon is en waarom hij een valse identiteit heeft gebruikt. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Het gebruik van een valse identiteit is strafbaar en kan leiden tot een flinke straf. De politie waarschuwt dan ook dat het gebruik van valse papieren grote gevolgen kan hebben. “Het is niet alleen strafbaar, maar kan ook gevaarlijke situaties opleveren”, aldus de politie

©️ Instagram / politie_groningen_centrum