© Crime-Nieuws.nl

Schietende agenten en aanhoudingen na gewapende bedreiging en klappen met vuurwapen

Een melding van een gewapende bedreiging en klappen met een vuurwapen heeft geleid tot schietende agenten bij aanhoudingen.

In Roosendaal heeft zich afgelopen zondagavond een bedreigende situatie voorgedaan waarbij een 17-jarige jongen het doelwit was van twee vermoedelijke daders. Het slachtoffer, een inwoner van Roosendaal, verklaarde dat hij al geruime tijd in onmin leefde met een stadsgenoot. De ruzie escaleerde die avond toen er twee andere mannen bij kwamen staan die hem met een vuurwapen bedreigden en hem enkele klappen op zijn hoofd gaven.

De politie kwam in actie nadat het slachtoffer aangifte had gedaan. De dienders zagen drie personen lopen die aan het signalement voldeden van de vermoedelijke daders. Toen de agenten het drietal wilden controleren, sloegen ze op de vlucht. Na enkele waarschuwingsschoten losten de agenten uiteindelijk twee personen. Het onderzoek wees echter uit dat zij niet betrokken waren bij de bedreiging en werden kort na hun arrestatie weer vrijgelaten.

De vermoedelijke daders waren gevlucht in een auto die uiteindelijk werd gezien op de A58 richting Zeeland. De politie stopte de auto met een stopteken en wist met behulp van de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten twee inzittenden, Middelburgers van 15 en 20 jaar, aan te houden. In de auto werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen.

De politie neemt dergelijke bedreigingen zeer serieus en doet er alles aan om de daders op te sporen en te vervolgen. Het is van groot belang dat mensen zich veilig voelen in hun eigen omgeving en dat er hard wordt opgetreden tegen dit soort criminaliteit.