Schietende agenten en aanhoudingen na melding gewapende bedreiging Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft geschoten en aanhoudingen verricht na melding van een gewapende bedreiging.

Op vrijdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden na een bedreiging met mogelijk een vuurwapen in Rotterdam. Bij de aanhouding is een waarschuwingsschot gelost op het Oostplein, nadat de mannen niet reageerden op de instructies van de agenten. Beide mannen zitten momenteel vast.

Het incident vond plaats rond 18.15 uur, toen een vrouw melding maakte bij de politie dat ze werd bedreigd met een vuurwapen aan de Boermarke. Agenten reageerden snel en spraken met de vrouw. De verdachten waren echter al in een busje gestapt en waren op de vlucht geslagen. Na intensief speurwerk wisten de agenten het busje te lokaliseren en tot stilstand te brengen op de kruising van het Oostplein en de Van Walsumweg.

Vanwege het vermoeden dat de mannen een vuurwapen bij zich hadden, besloten de agenten een benaderingstechniek voor gevaarlijke verdachten (BTGV) toe te passen. Toen de bestuurder niet meewerkte en zijn handen niet liet zien, werd een waarschuwingsschot afgevuurd. Pas daarna volgden de verdachten de instructies op en werden ze aangehouden. De aangehouden mannen zijn respectievelijk 37 en 39 jaar oud.

In de auto van de bestuurder werden alcohol, een lachgascilinder en diverse zwarte ballonnetjes aangetroffen. Hoewel het vuurwapen nog niet is gevonden, zijn beide verdachten vastgezet voor verder onderzoek.