Schietende man zwaaiend met pistool op rooftocht gezocht door politie

De politie is op zoek naar een schietende man die zwaaiend met een pistool op rooftocht was in Tilburg.

Bij de meldkamer kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30 uur melding binnen van knallen op het Dudokhof. Een getuige belt de politie en kort daarna komt er een tweede melding binnen van een persoon die een man met een pistool heeft zien lopen op de Burgemeester Brokxlaan.

Tussen die twee locaties in, op de Lange Nieuwstraat, zien twee jonge mannen rond diezelfde tijd een man op hen af komen lopen. Hij heeft een plastic zak bij zich en als hij de jongens voorbij loopt haalt hij daar een vuurwapen uit. Dat richt hij op een van de jonge mannen en eist geld. Als zij dat niet blijken te hebben neemt de dader de telefoon van een van hen af en loopt verder. Op het moment dat de slachtoffers omdraaien om zich uit de voeten te maken horen zij twee luidde knallen; vermoedelijk schoten uit het pistool.

De verdachte is ongeveer 1.70 meter groot, blank, donkerblond haar. Hij droeg een zwarte pet met klep, zwarte jas, zwarte broek, zwarte schoenen. Zijn leeftijd wordt tussen de 25 en 28 jaar geschat. De gealarmeerde politie heeft met diverse eenheden, waaronder speurhonden, gezocht naar de verdachte. De man is tot op heden niet aangetroffen. Mogelijke getuigen worden opgeroepen om zich te melden.