Tientallen doden schietpartij basisschool VS (UPDATE 3)

In de Amerikaanse stad Newton, in de staat Connecticut, heeft een schietpartij op een basisschool plaatsgevonden. Daarbij zijn gewonden en een dode gevallen. De schutter is omgekomen.

De verdachte zou rond 09:40 lokale tijd de basisschool in zijn gegaan en het vuur hebben geopend. Zeker één aanwezige liep daarbij meerdere schotwonden op. Een ziekenhuis in Newton heeft drie gewonden binnen gekregen. Onder de gewonden zou een leerling en leraar zitten.

Het schoolgebouw van de ‘Sandy Hook Elementary School’ is ontruimd. De scholieren hebben onder begeleiding van de politie de school verlaten, waarvan sommige aan het huilen waren. Een leerling heeft gezegd dat de schutter de klas zou zijn binnengestapt en de leraar voor de ogen van de kinderen heeft neergeschoten.

Volgens de Hartfourd Courant zou het gaan om twee schutters maar dat kan de politie niet bevestigen. Hoe de schutter is omgekomen wil de politie ook niet zeggen.

Bronnen melden dat de schutter is doodgeschoten maar of dat door de politie gebeurt is of door iemand anders is nu nog niet duidelijk.

(UPDATE)

Zeker 27 doden melden verschillende bronnen.

CBS meldt dat van de 27 doden er 18 kinderen zijn.

De schutter is door de politie doodgeschoten melden lokale media.

(UPDATE 2)

Media meldden dat de schutter de 24-jarige Ryan Lanza is. Hij zou ook zijn ouders hebben doodgeschoten.

(UPDATE 3)

Bronnen melden nu dat de schutter niet de 24-jarige Ryan Lanza is maar zijn broertje de 20-jarige Adam Lanza. Hij zou zijn vader thuis hebben doodgeschoten. Vervolgens ging hij naar de ‘Sandy Hook Elementary School’, waar zijn moeder Nancy Lanza werkt, en schoot haar dood voor de klas. Vervolgens richtte hij zijn wapen op de peuters  en schoot. Daarna heeft hij zichzelf van het leven beroofd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl