De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

UPDATE: Schietpartij Utrecht Kanaleneiland was poging tot liquidatie

De schietpartij dinsdagavond in de Utrechtse wijk Kanaleneiland blijkt een poging tot liquidatie te zijn geweest. Het beoogde doelwit is een bekende uit het criminele circuit.

Dat bevestigen bronnen binnen de politie aan De Telegraaf. Zoals we gisteren al meldden blijkt het hier dus tóch te gaan om een liquidatiepoging. Na de schietpartij was nog veel onduidelijk en was het niet eens zeker of er wel geschoten is. Dat blijkt nu wel zo te zijn.

Afgaande op de gebeurtenissen zoals het verbranden van een vluchtauto hadden we gisteren al een vermoeden dat dit mogelijk een poging tot liquidatie zou kunnen zijn. Alleen was toen nog niet duidelijk of de autobrand ook iets te maken heeft met schietpartij. Uit onderzoek zal het nog moeten blijken maar de uitgebrande auto is vermoedelijk gebruikt bij de poging tot liquidatie.

Na de liquidatiepoging werden in Amsterdam vier mannen aangehouden na een lange achtervolging over de A2. Zes of zeven politieauto’s reden de verdachten klem en agenten hielden ze met getrokken wapens aan. De mannen kregen allemaal zakjes om hun handen om eventuele sporen te bewaren.

UPDATE:
De mannen die in Amsterdam zijn opgepakt zijn weer vrijgelaten. Ze hebben niets met de zaak te maken.