Geld buitgemaakt bij plofkraak in Stadskanaal

De politie is een onderzoek gestart naar een plofkraak op een geldautomaat bij een Albert Heijn supermarkt in Stadskanaal. De daders hebben daarbij geld buitgemaakt.

Agenten gingen rond 03.40 uur op onderzoek uit nadat er melding binnenkwam van een mogelijke inbraak bij een supermarkt op de Gandhiplein. Ter plaatse bleek dat een raam van de supermarkt was ingeslagen en de geldautomaat bleek te zijn vernield.

Uit verder onderzoek bleek dat er een plofkraak had plaatsgevonden. Daarbij is een onbekend geldbedrag buitgemaakt door de daders. De politie is na de plofkraak een zoekactie gestart in de omgeving. Dit heeft niet geleid tot arrestaties. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Heb je altijd al willen weten hoe de plofkrakers te werk gaan? Klik hier voor video’s van een plof- en ramkraak bende die keihard aan het werk is bij Albert Heijn. De daders passen verschillende methodes toe zoals onder meer opblazen met gas of het openbreken van de kluis met een thermische lans.