Zondag 12 mei is bij een ruzie bij een woning aan de Zwaanshals in Rotterdam-Noord een schot gelost. Na het schietincident heeft de politie twee personen aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zondagochtend kwam er melding binnen bij de meldkamer van twee mannen die mogelijk beschoten zouden zijn op de Zwaanshals. De twee heren hadden het vermoeden dat een tv die in de woning van de schutter stond, een maand eerder bij één van hen was gestolen.

Daarop besloten de twee mannen aan te bellen en de bewoner erop aan te spreken. Zo gezegd zo gedaan. Nadat de bewoner de voordeur open had gedaan ontstond al snel een ruzie waarbij hij een vuurwapen pakte en de mannen daarmee bedreigde. Eén van de twee mannen pakte de loop van het vuurwapen beet waarop er een worsteling ontstond met de bewoner. Daarbij ging het vuurwapen af.

Hierop vluchtten de twee mannen weg en schakelden de politie in. Toegesnelde agenten doorzochten de bewuste woning en arresteerden een 23-jarige man en een 19-jarige vrouw. Bij doorzoeking van het pand werd tevens een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.

Bron: Politie