© crime-nieuws.nl

Schoten gelost bij gewapende poging tot beroving in Amsterdam

In Amsterdam zijn bij een gewapende poging tot beroving schoten gelost.

Op zondagavond heeft er een angstaanjagende poging tot beroving plaatsgevonden op een parkeerplaats aan het Bos en Lommerplantsoen in Amsterdam. Het slachtoffer, een 33-jarige man, werd bedreigd met een vuurwapen terwijl hij in zijn auto zat te wachten. Gelukkig wist hij snel weg te rijden en bleef hij ongedeerd. De daders zijn nog voortvluchtig en de politie roept getuigen op zich te melden.

De gebeurtenissen vonden plaats rond 22.30 uur. Het slachtoffer wilde wegrijden toen hij plotseling werd overvallen door een man met een vuurwapen. De dader probeerde het slachtoffer te beroven, maar gelukkig slaagde het slachtoffer erin snel weg te rijden in zijn auto. Tijdens het vluchten zag hij nog een tweede verdachte in de richting van zijn auto rennen, maar ook deze wist hij van zich af te schudden. Na het incident heeft het slachtoffer aangifte gedaan bij de politie.

Verschillende getuigen hebben bij de politie gemeld dat ze één of meerdere schoten hebben gehoord tijdens de beroving. De politie heeft de plaats van het incident onderzocht en verschillende sporen veiliggesteld, waaronder een huls. Opmerkelijk genoeg zijn er geen kogelinslagen gevonden en heeft zich geen ander slachtoffer gemeld bij de politie.

De recherche is momenteel op zoek naar de twee verdachten, maar sluit niet uit dat er mogelijk nog meer daders bij betrokken zijn geweest. Getuigen die iets hebben gezien of camerabeelden hebben van de omgeving worden gevraagd zich te melden bij de politie. Deze brute poging tot beroving is een herinnering aan het belang van veiligheid en voorzichtigheid in de stad, vooral ’s avonds en ’s nachts.