Zwaargewonde na crash tegen boom bij wilde achtervolging met politie

Bij een achtervolging met de politie is op de N987 een zwaargewonde gevallen.

In de nacht van zondag op maandag heeft er een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden ter hoogte van Siddeburen. Een automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en reed met hoge snelheid tegen een boom. De bestuurder, een 52-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen, raakte hierbij ernstig gewond en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht.

Het ongeval vond plaats nadat de man een stopteken van surveillerende agenten negeerde in de omgeving van de Houtmanstraat in Hoogezand. De politie zette de achtervolging in, maar de bestuurder wist te ontkomen. Het is nog niet bekend waarom de man het stopteken negeerde en op de vlucht sloeg.

Bij het politieonderzoek dat direct na het ongeval werd gestart, kwamen enkele opvallende zaken aan het licht. Zo bleek dat de automobilist geen geldig rijbewijs had en dat er gestolen kentekenplaten op het voertuig zaten. De auto is dan ook in beslag genomen voor verder onderzoek.

De N987 was enige tijd afgesloten voor verkeer vanwege het ongeval en het politieonderzoek. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven voor verkeer. De politie roept getuigen op zich te melden als zij meer informatie hebben over het ongeval of de gebeurtenissen die eraan voorafgingen.