Schoten gelost en mannen in het water na ripdeal in Utrecht

De Utrechtse politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een conflict op de Krugerstraat. Het zou gaan om een ripdeal waarbij ook schoten zijn gelost.

Bij de politie kwam rond 03.45 uur een melding binnen dat er mogelijk geschoten was bij een ruzie. Na de schoten zou een auto zijn weggereden. Meerdere eenheden van de politie gingen ter plaatse en troffen twee mannen aan. Eén van de twee probeerde nog tevergeefs te vluchten.

Een 53-jarige Amsterdammer werd direct aangehouden. De verdachte wees de politie op een locatie aan de Krugerstraat waar het conflict zich had afgespeeld. Het bleek te gaan om een schuur met een wiethok erin. Uit onderzoek bleek dat er inderdaad geschoten was.

Kort daarna kwam er informatie binnen dat twee mannen renden over de Fentener van Vlissingenkade. Agenten gingen er achteraan en sloten de mannen in. Uiteindelijk bleek dat ze in het water waren gesprongen.

De verdachten werden gesommeerd om uit het water te komen waarna ze werden aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige man uit Nieuwegein. Mogelijk was ook nog een voorwerp in het water gegooid.

Even later melden getuigen dat op de Leidsekade ook een of meer mannen in het water lagen. Agenten zagen aan de hand van sporen dat deze personen het water weer hadden verlaten. Onderzoek in de buurt leidde er niet meer toe dat deze verdachten werden gevonden.

De politie denkt dat er mogelijk sprake was van een ripdeal. Wat de rol is van de aangehouden verdachten is nog niet duidelijk. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.