Arrestatie in gevangenis Grave inzake liquidatie Breda

In het onderzoek naar de liquidatie van de 60-jarige Peter van der Linde in Breda, is opnieuw een verdachte aangehouden. Het gaat om een man uit Sprundel die momenteel vastzit in een gevangenis.

Op vrijdag 6 januari kwam er rond 23.22 uur melding bij de meldkamer dat er schoten zouden zijn gehoord in de omgeving van de Lunetstraat. Agenten kwamen met spoed ter plaatse en zagen een zwaargewonde man op straat liggen.

De agenten begonnen direct met reanimeren. Dit werd overgenomen door ambulanceverpleegkundigen. Een trauma arts stelde vast dat het slachtoffer was overleden. Er werd daarna een plaats delict ingericht en gestart met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek.

Op dinsdag 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de liquidatie. Getuigen en andere mensen met informatie over het slachtoffer en het mogelijke motief van de daders werden opgeroepen te reageren. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

Tijdens het rechercheonderzoek kwam de 41-jarige man die in Etten-Leur verbleef als verdachte in beeld. Vanmorgen werd met toestemming van de officier van justitie deze verdachte in de Penitentiaire Inrichting in Grave aangehouden. De man zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek. Zijn woning is door de politie doorzocht.