© crime-nieuws.nl

Schoten gelost in Groningse Oude Pekela, politie zoekt getuigen

De politie onderzoekt een schietpartij in Groningen en zoekt getuigen en informatie.

In de Scheepvaartstraat in het Groningse Oude Pekela zijn bewoners opgeschrikt door twee knallen rond middernacht op woensdag 3 mei. In eerste instantie dachten zij aan vuurwerk, maar toen zij de volgende ochtend wakker werden, ontdekten zij tot hun schrik een kogelgat in het raam van hun woning. Ook bij een aangrenzende woning werd een kogelgat in de gevel aangetroffen.

De politie is direct gealarmeerd en heeft vastgesteld dat er met een vuurwapen is geschoten. Rechercheurs en specialisten van Forensisch Opsporing zijn donderdagochtend druk bezig met onderzoek in en rondom de woningen. Er wordt tevens buurtonderzoek verricht. Getuigen hebben aangegeven dat er rond middernacht een donkerkleurige auto op hoge snelheid door de straat reed.

De politie komt graag in contact met mensen die de auto ook hebben gezien en er mogelijk beelden van hebben, bijvoorbeeld van een deurbel- of beveiligingscamera. Als u getuige bent geweest van de schietpartij of in het bezit bent van camerabeelden, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.

Het incident heeft voor veel onrust gezorgd in de buurt. Veel bewoners maken zich zorgen over hun veiligheid en vragen zich af wat er precies gebeurd is. De politie doet er alles aan om de dader of daders op te sporen en roept getuigen op zich te melden.

Het is nog niet duidelijk wat het motief achter de schietpartij is. De politie houdt alle opties open en sluit niets uit. Vooralsnog lijkt het erop dat het om een gerichte actie gaat en niet om een willekeurig incident. De bewoners van de woningen waarop geschoten is, zijn erg geschrokken maar gelukkig ongedeerd gebleven.