© Politie

Schutter (18) kreeg per telefoon instructie om te schieten bij dodelijke schietpartij Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een schutter ervan een instructie per telefoon te hebben gekregen voor het doodschieten van een man in Rotterdam.

Tijdens de voorbereidende zitting in de zaak rond het doodschieten van de 20-jarige Roncherello Ellis in Rotterdam, werd duidelijk dat het OM denkt dat de schutter instructies kreeg. De 18-jarige verdachte zou volgens het AD per telefoon een instructie hebben gekregen om te schieten. De vermeende schutter zelf zwijgt sinds zijn aanhouding en weigert iets te verklaren. Hij kon worden opgepakt na aandacht in onder meer Opsporing Verzocht. Bij zijn aanhouding had de tiener een Glock vuurwapen op zak. Het is niet bekend of het ook om het moordwapen gaat.

De 20-jarige Roncherello Ellis werd op maandagavond 11 oktober 2021 rond 22.30 uur beschoten op de Schiltmanstraat. Hij raakte hierbij levensgevaarlijk gewond en is dezelfde avond nog overleden. De politie startte direct een uitgebreid onderzoek in naar de dodelijke schietpartij. Het blijkt dat voorafgaand aan het schietincident in de wijk Bloemhof een beroving en een achtervolging plaatsvond. Eén van de personen met het slachtoffer werd bij een geldautomaat beroofd waarna de mannen achter de daders aan zijn gegaan.

Naast de vermeende schutter hield de politie nog vier andere verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. De strafeis tegen de verdachten wordt op een later moment bekendgemaakt.