Broer beruchte Belgische crimineel ontsnappingskoning Ashraf Sekkaki uitgeleverd aan Marokko

De broer van de beruchte Belgische crimineel Ashraf Sekkaki, is uitgeleverd aan Marokko.

Het gaat om de 27-jarige Oualid Sekkaki die in België vastzat voor onder meer drugshandel. In 2019 wist de crimineel samen met een aantal andere mannen te ontsnappen uit de gevangenis van Turnhout. Terwijl hij ondergedoken zat zette hij een vals spoor naar Thailand op. Enkele maanden later kon Sekkaki worden gepakt en bleek in Limburg te zitten.

Sindsdien zat de crimineel een gevangenisstraf uit voor een gewelddadige woningoverval in Lier en drugshandel. Ook de Marokkaanse autoriteiten hebben nog wat zaken openstaan en hebben om zijn uitlevering gevraagd. Hier is gehoor aan gegeven en Sekkaki is recent na het uitzitten van zijn straf in België, overhandigd aan de lokale autoriteiten die hem verdenken van handel in XTC.

Broer Ashraf Sekkaki is ook een bekende van politie en justitie. Hij staat bekend als de ontsnappingskoning vanwege meerdere uitbraken uit gevangenissen in België. De ontsnappingskoning zit nu al enige tijd vast in Marokko en wordt nu vergezeld door zijn broer. Het is nog niet bekend welke straf Oualid Sekkaki boven het hoofd hangt in Marokko.