De man die tientallen personen heeft doodgeschoten bij het bloedbad in Las Vegas, vergokte op sommige dagen tot een miljoen dollar per nacht. Naar eigen zeggen was hij de grootste videopokerspeler ter wereld.

Er komt steeds meer informatie naar boven omtrent het leven van de 64-jarige Stephen Paddock. In 2013 werd hij verhoord in verband met een rechtszaak die hij zelf had aangespannen tegen een hotel. Paddock was uitgegleden op een natte vloer en eiste geld.

Tijdens die verhoren beschreef de Las Vegas schutter zichzelf als ‘de grootste videopokerspeler ter wereld’. Toen hem gevraagd werd hoe hij dat weet zei hij dat hij de andere grote spelers kent en niemand speelde zo veel en zo lang als hijzelf. Op de vraag hoeveel hij soms vergokte zei Paddock: ‘Een miljoen dollar’.

Het onderzoeksteam van de FBI tast nog volledig in het duister over waarom de 64-jarige Stephen Paddock vanuit zijn hotelkamer het vuur opende op de bezoekers van het festival. In een tijdsbestek van ongeveer tien minuten schoot hij in totaal 59 mensen dood en verwondde meer dan 500. Het gaat om de dodelijkste schietpartij ooit in de geschiedenis van de Verenigde Staten.