De Rotterdamse politie heeft arrestaties verricht in verband met de diefstal van een dure Breitling horloge.

Een man uit Nieuw-Beijerland had in augustus zijn horloge van het merk ‘Breitling’ te koop aangeboden via Marktplaats. Op zijn advertentie werd gereageerd en een man uit Rotterdam maakte een afspraak om het horloge te kopen.

Het slachtoffer ging op zondag 20 augustus naar de afgesproken locatie, de Oldegaarde in Rotterdam. De potentiële koper was al ter plaatse maar al snel bleek dat hij andere bedoelingen had dan eerder aangegeven. Eenmaal op de trap van het portiek kwam er een tweede man bij. Tussen de eerste en de tweede verdieping werd het slachtoffer neergeslagen en beroofd van zijn dure horloge.

Een voorbijganger was getuige hiervan en belde gelijk de politie. Ondanks een uitgebreide zoekactie werden de daders niet meer aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in en heeft onder meer beelden getoond van de daders in het opsporingsprogramma ‘Bureau Rijnmond’.

Uiteindelijk konden maandagochtend drie verdachten worden aangehouden. Het gaat om Rotterdammers in de leeftijd van 16, 17 en 19 jaar. Het drietal zit vast en wordt verhoord.