© Instagram

Schutter dodelijke schietpartij Alblasserdam werd al gezocht voor moord in Vlissingen

De verdachte van de dubbele moord in Alblasserdam werd gezocht voor een ander levensdelict, namelijk in Vlissingen.

Het onderzoek werd gestart nadat er vanochtend rond 10.50 uur melding binnen kwam bij de hulpdiensten van een schietpartij op de Molensingel. Er zijn meerdere ambulancen en twee traumahelikopters ter plaatse gegaan. Op de plaats delict werden twee doden, een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht, aangetroffen. Ook lagen er twee zwaargewonde slachtoffers die met spoed overgebracht zijn naar het ziekenhuis.

De politie kon aan de hand van verklaringen van getuigen meer duidelijkheid krijgen omtrent de identiteit van de schutter. Er is een klopjacht gestart en de 38-jarige man uit Oud-Alblas is in een park in Alblasserdam door een arrestatieteam aangehouden. Hij was op dat moment gewapend. Onderzocht wordt of het gaat om het vuurwapen dat gebruikt is bij de schietpartij.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Eenheid Rotterdam is op de zaak gezet. Er blijkt een link te zijn met een andere moord. De verdachte werd namelijk sinds donderdagavond gezocht in verband met de dood van een 60-jarige man in Vlissingen. Hij werd op 4 mei in een winkel in de Sint Jacobsstraat gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Het slachtoffer is de exploitant van Mijn Schoenmaker en de Zeeuwse Slipper Factory.