De man die bekend heeft de schutter te zijn geweest bij een dubbele liquidatie in Rotterdam, wordt ook verdacht van een opmerkelijke overval.

Het gaat om een gewapende overval op een pizzeria aan de Kerstendijk in Rotterdam. Op 21 april 2017 stormde een gewapende man de zaak binnen en eiste geld. Terwijl de overval gaande was kwamen er plotseling twee andere overvallers naar binnen. De eerste overvaller kreeg een klap en moest gaan liggen. Met zijn buit zijn de twee weer vertrokken.

Overvaller nummer één wilde kennelijk niet met lege handen vertrekken en besloot om dan maar de doodsbange medewerkers van de zaak te beroven. Volgens onze bronnen is de schutter van de dubbele liquidatie de eerste overvaller die werd overvallen in de pizzeria, een klap kreeg en moest gaan liggen.

Enkele maanden na de overval op de pizzeria werden op woensdagavond 20 december 2017 de twee slachtoffers onder vuur genomen op de Rhijnauwensingel. Toen de nietsvermoedende mannen in de auto stapten reed er een Audi Station voorbij en werd het vuur geopend. De vluchtauto is later uitgebrand in Ridderkerk.

Na onderzoek van de recherche zijn meerdere verdachten, allemaal tieners, aangehouden door de politie. De gebruikte moordwapen is ook aangetroffen na een tip. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen de schutter, die een bekennende verklaring heeft afgelegd, 30 jaar geëist.