De geliquideerde broer van de Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. vroeg wel om beveiliging en had dit niet geweigerd zoals justitie eerder had aangegeven.

Dat meldt Het Parool. Volgens de familie van Reduan B. had hij wel degelijk aangedrongen op maatregelen en beveiliging. Hij had zelf geen idee wat er precies nodig was en wilde dat van specialisten van het Openbaar Ministerie (OM) horen. Verder waren ze ook zeer verbaasd dat het OM op 23 maart het nieuws naar buiten heeft gebracht over de nieuwe kroongetuige. Ze waren in de veronderstelling dat dit pas na de arrestatie van de verdachten zou gebeuren.

Op 29 maart 2018 werd de broer van de kroongetuige geliquideerd in zijn bedrijf aan de TT. Melissaweg in Amsterdam-Noord. Al snel na de liquidatie werden een aantal verdachten aangehouden. Eén man, een 34-jarige Hagenaar, wordt verdacht van wapenbezit maar niet vervolgd voor medeplichtigheid aan moord. De andere verdachten, waaronder de directeur van een tropische plantenkwekerij, werden al snel vrijgelaten en zijn geen verdachte in deze zaak. De schutter heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd maar verder geen namen van andere betrokkenen genoemd.