‘Shirleys’ roven behulpzame mannen op leeftijd van tienduizenden euro’s via datingsite

De politie heeft twee vrouwen en twee mannen aangehouden op verdenking van berovingen van mannen op leeftijd. De slachtoffers zijn tienduizenden euro’s kwijtgeraakt.

Via een datingsite deden de daders zich voor als de 52-jarige ‘Shirley’. Nadat een afspraak was gemaakt met deze Shirley verschenen er opeens twee veel jongeren vrouwen aan de deur. Bij de meeste zouden dan de alarmbellen gaan rinkelen maar de vrouwen wisten in sommige gevallen het vertrouwen te winnen.

De verdachten ging telkens op min of meer dezelfde manier te werk. Nadat de date was gepland, stond Shirley met één of meer vriendinnen aan de deur bij de slachtoffers. Al na korte tijd wilden de vrouwen weer weg maar kwamen met een vaag verhaal over dat ze hulp nodig hadden en beltegoed moesten opwaarderen.

Dat moest via de bank, maar de dames zouden daar weer contant geld voor in de plaats geven. De behulpzame slachtoffers maakten op dat moment een grote fout en zodoende konden de rovers geld buit maken. Bij één van de slachtoffers is er zelfs 20.000 euro verdwenen.

De verdachte ’Shirleys’ zijn een 25-jarige vrouw uit Posterholt en een 22-jarige vrouw uit Landgraaf. De mannelijke verdachten zijn 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven.