© Politie

Sporen aangetroffen in vluchtauto schutters liquidatie buurtcentrum Amsterdam

De daders van de liquidatie in een buurtcentrum in Amsterdam hebben veel sporen achtergelaten in de gebruikte vluchtauto. De BMW werd snel geblust door de brandweer en is hierdoor niet uitgebrand.

De auto werd brandend aangetroffen op de Dantestraat in Zuidoost na de liquidatie in de buurthuis. De daders kwamen zwaarbewapend binnen en zouden op zoek zijn geweest naar een specifieke persoon of personen. De zeventienjarige Mohammed Bouchikhi kwam om het leven nadat de schutters het vuur openden.

Het heeft er alle schijn van dat de 17-jarige Bouchikhi geraakt is door een verdwaalde kogel en niet het doelwit was van de daders. Eén van de gewonden, de 19-jarige Gianni L., werd naar verluidt drie keer in zijn borst geschoten maar heeft de moordaanslag overleefd. In november raakte L. ook al gewond bij een andere schietpartij.

De recherche heeft tientallen agenten op de zaak gezet. De politie vraagt mensen met beelden en/of informatie contact op te nemen. Het onderzoek is in volle gang, er zijn nog geen aanhoudingen verricht.