Sicarios van drugskartels zijn creatief in de wijze waarop ze hun vijanden liquideren. De Mexicaanse autoriteiten hebben nu zelfs een drone met een bom erop gemonteerd aangetroffen en in beslag genomen.

Op 20 oktober zetten politieagenten een pick-up truck aan de kant in de omgeving van de stad Salamanca in de staat Guanajuato. De politie trof de gebruikelijke spullen aan die bijna bij elk drugskartel lid wordt aangetroffen. Het ging om AK-47 machinegeweren een ander soort groot kaliber wapen en verschillende handvuurwapens.

Verder onderzoek leverde nog een verassing op. Er werd een heuse drone met een bom eraan gemonteerd aangetroffen. Na onderzoek bleek dat de bom van afstand tot ontploffing gebracht kan worden. Wie dit ook doet bijvoorbeeld is IS. Die zetten ook drones met bommen in als wapen. Het blijkt een zeer effectief middel te zijn.

Drones worden voor steeds meer dingen ingezet waarvoor ze in eerste instantie niet bedoeld zijn. De kleine ‘vliegtuigjes’ blijken best handig te zijn om spullen te smokkelen bijvoorbeeld. In de gevangenis komen veel goederen binnen met drones. Het gebruik van drones als wapens gaat ook alleen maar toenemen in de toekomst.