Sicarios liquideren politicus en soldaten in hinderlaag bij ranch in Guerrero

In de Mexicaanse staat Guerrero hebben sicarios van een drugskartel in een hinderlaag soldaten geliquideerd.

De bloedige moordaanslag vond plaats in de plaats Monte Grande bij een ranch van een bekende politicus. De soldaten beveiligden de ranch en kregen een melding over mogelijk gewapende mannen op het terrein. Toen ze op onderzoek gingen liep het helemaal mis.

De sicarios hebben de soldaten opgewacht en vanuit een hinderlaag geliquideerd. Drie soldaten zijn dood, drie anderen zwaargewond en de rest is spoorloos verdwenen na de moordaanslag. De eigenaar van de ranch, Abel Montufar Mendoza, is een politicus en die is ook om het leven gebracht.

Binnenkort zijn er verkiezingen in Mexico en drugskartels zijn een grote schoonmaak aan het houden onder mensen die zich verkiesbaar stellen. Als je niet meewerkt ga je dood. In slechts tien dagen zijn er al zes mensen om het leven gebracht die zich verkiesbaar hadden gesteld.

De autoriteiten onderzoeken nu uit welke hoek de aanval komt. Of dit iets zal opleveren is maar zeer de vraag. Vaak zijn de lokale autoriteiten zelf betrokken bij drugskartels en criminele bendes. Het is één grote wespennest in sommige gebieden in Mexico.