Dit weekend is in een restaurant in Panama-Stad een Nederlander neergeschoten. De man werd door een nog onbekende schutter van dichtbij in zijn hoofd geschoten. Het slachtoffer zou de 44-jarige Jacob “Sjaak” B. zijn. B. is een van de verdachten in het Passageproces.

Verschillende media melden zondagavond dat B. inmiddels zou zijn overleden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft die berichten tegengesproken. B. is na de liquidatiepoging zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

B. zou ongeveer een kwartier op het terras hebben zitten praten met een man die tegelijk met hem was aangekomen bij het restaurant. Het zou gaan om een man met Panamese nationaliteit. Na ongeveer 15 minuten stopten twee mannen op een motor voor het restaurant waarna één man naar B. liep en hem van dichtbij door het hoofd schoot.

Eind december werd er ook al een Amsterdammer geliquideerd in Panama-Stad. Khalid J. werd samen met een vriend onder vuur genomen door één of meerdere schutters. Hij overleefde de kogelregen niet en bezweek aan zijn verwondingen. J. zou, volgens Crimesite, een contact zijn geweest van B. die na de liquidatie naar Panama vertrok.

B. is de tweede verdachte in het Passageproces waarbij in zeer korte tijd een moordaanslag is gepleegd. Op Kerstavond werd in Istanbul de 40-jarige Ali A. doodgeschoten.