© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Slachtoffer (26) dodelijke schietpartij Vlaardingen had ruzie op straat

Het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Vlaardingen is in volle gang. Er is inmiddels meer informatie bekend.

Op woensdagavond werd op de Patrimoniumdwarsstraat een man neergeschoten. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse na meerdere telefoontjes van buurtbewoners. In de straat werd een zwaargewonde man aangetroffen. Het slachtoffer bleek te zijn neergeschoten en is kort na de melding bezweken aan zijn verwondingen.

In de directe omgeving van het slachtoffer zagen agenten een man staan. Hij voldeed aan het signalement dat een getuigen kort daarvoor aan agenten had verstrekt. In de daarop volgende aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost, waarna ook gericht werd geschoten. De man werd hierbij geraakt en vervolgens aangehouden. De agenten verleenden direct eerste hulp, waarna hij werd vervoerd naar het ziekenhuis. De rol van de aangehouden man wordt nog onderzocht. Hij ligt nog in het ziekenhuis. Omwonenden spreken van een ruzie die mogelijk vooraf ging aan de schietpartij

Medewerkers van de Forensische Opsporing hebben meteen met een groot onderzoek ingesteld. De straat werd daarbij voor publiek en omwonenden afgesloten. De politie startte met een team van twintig rechercheurs, onder leiding van het OM, een groot onderzoek naar de dodelijke schietpartij. Het slachtoffer blijkt een 26-jarige man uit Vlaardingen te zijn. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de schoten gelost door de politie.