Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Verdachte grote liquidatieproces-Eris in Antwerpen gepakt met 250 kilo cocaïne

Een man die in Nederland verdacht wordt in het liquidatieproces Eris is in Antwerpen gepakt met 250 kilo cocaïne.

Volgens Het Parool is de 35-jarige Patrick ‘Pepe’ S. recent in Antwerpen gepakt met een partij cocaïne. S. is een verdachte in het grote Eris-proces die gaat over liquidaties in het criminele milieu. Het gaat hierbij onder meer om de liquidatie van Jaïr Wessels in Breukelen.

In 2018 kwam S. ook in het nieuws toen een Audi in de Spaanse jachthaven Puerto Banus ontplofte. Het ging mogelijk om een defect aan de accu. Vier personen die in de auto zaten kwamen met de schrik vrij. Eerder werd S. veroordeeld voor betrokkenheid bij een plofkraak. Hij zou een goede bekende zijn van Wessels maar volgens justitie is hij mogelijk betrokken geweest bij de liquidatie.

De Eris-verdachte werd op 11 december samen met twee andere Nederlanders door de Belgische politie aangehouden in verband met een busje in Antwerpen waarin 250 kilo cocaïne was aangetroffen. S. zou volgens de politie in een busje hebben gereden en volgde de bestelwagen met drugs. Het onderzoek naar de partij cocaïne en mogelijke betrokkenheid van de verdachte is in volle gang.