© US Army via Wikimedia Commons

‘Slachtoffer dodelijke schietpartij Amsterdam is gelieerd aan drillrapgroep 73 De Pijp‘

De doodgeschoten Amsterdammer blijkt gelieerd te zijn aan drillrapgroep 73 De Pijp.

Dat schrijft Het Parool. De politie maakte eerder bekend dat het slachtoffer een 21-jarige Amsterdammer is. Volgens de krant gaat het om Akram el Idrissi, een persoon die gelinkt wordt aan drillrapgroep 73 De Pijp. Of de schutter het gemunt had op het slachtoffer, wordt momenteel onderzocht door een Team Grootschalige Opsporing (TGO).

Op woensdagavond kregen de hulpdiensten meldingen binnen van getuigen die rond 19.05 uur schoten zouden hebben gehoord in de Rivierenbuurt. Agenten en ambulancemedewerkers troffen op de Kinderdijkstraat een zwaargewonde man aan. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is komen te overlijden.

De politie heeft de plaats delict afgezet en een onderzoek gestart. Getuigen melden dat de schutter rennend naar een groepje op straat is gegaan en het vuur heeft geopend. Of er meer personen betrokken waren is niet bekend. Na de schietpartij is via Burgernet een signalement verspreid. Het zou gaan om een man van rond de 25 jaar gekleed in een zwarte trainingspak. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.