Slachtoffer dodelijke schietpartij parkeerplaats Amsterdam “is bekende politie Dwight Mook”

De in Amsterdam doodgeschoten man blijkt een bekende van de politie te zijn.

Volgens Het Parool gaat het om de 43-jarige Dwight Mook. Hij zou eerder betrokken zijn geweest bij een dodelijke schietpartij. Aanleiding destijds was een verkeersruzie. Waarom Mook nu onder vuur is genomen is nog niet bekend. Het onderzoek naar de moord is in volle gang.

Op dinsdag 18 juli vond een dodelijk schietincident plaats op het Vikingpad in Amsterdam-Noord. Een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats liep in eerste instantie zwaar letsel op en overleed niet veel later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Direct na het incident hielden agenten twee verdachten aan, maar geen van beiden is vermoedelijk de schutter geweest. De recherche is daarom dringend op zoek naar mensen die meer informatie hebben over (de toedracht van) de zaak.

Het schietincident vond rond 16.00 uur plaats op het Vikingpad nabij de parkeerplaats daar. Wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom, staat nog niet vast. Getuigen hoorden een harde knal, zagen vervolgens dat een gewonde man een rode auto in werd getrokken en dat dit voertuig snel wegreed. Toen gealarmeerde agenten ter plaatse niemand aantroffen, startten ze een onderzoek in de omgeving en kort daarna werd duidelijk dat de gewonde man naar een ziekenhuis was gebracht. De betrokken rode auto werd daar ook aangetroffen en in beslag genomen. Niet lang daarna bleek dat het slachtoffer in het ziekenhuis was komen te overlijden.

Naar aanleiding van het schietincident zijn nog diezelfde dag twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen van 37 en 38 jaar oud uit Almere. Hun rol bij de beschieting wordt verder onderzocht, maar de recherche vermoedt dat geen van beiden de schutter is geweest. Omdat de verdachten op dit moment in alle beperkingen zitten, deelt de politie geen verdere informatie over (de verdenkingen tegen) de twee.