Slachtoffer mist oog na zware mishandeling in café, politie pakt verdachten

De politie heeft aanhoudingen verricht voor een zware mishandeling in een café in Oosterhout. Eén van de slachtoffers moet een oog missen.

Op zaterdag 14 januari om 3.20 uur komen er meerdere telefoontjes binnen vanuit het café aan de Klappeijstraat. Er is een vechtpartij waarbij iemand gewond is aan zijn gezicht. De hulpdiensten gaan met spoed ter plaatse en troffen een man aan die gewond was aan zijn gezocht. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie start direct een onderzoek maar kan die nacht nog geen verdachten aangehouden. Wel is volgens een woordvoerder duidelijk dat er een ruzie is tussen een groepje mannen en een andere man. Er ontstaat een vechtpartij waarbij geslagen wordt. Een omstander stapt ertussen maar krijgt een glas in zijn gezicht waar hij ernstige verwondingen aan over houdt.

Na het opnemen van een aangifte, het horen van getuigen en het bekijken van de beelden komt het rechercheteam achter de identiteit van de drie verdachten. Een 35-jarige Oosterhouter is dinsdagochtend opgepakt. Hij wordt onder andere verdacht van zware mishandeling doordat hij het glas in het gezicht van het slachtoffer zou hebben geslagen en is langer vastgezet. 

Een 31-jarige Oosterhouter is ook dinsdagochtend aangehouden en donderdag voorgeleid. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Hij mag de rechtszaak in vrijheid afwachten. Een derde verdachte, een 24-jarige Oosterhouter, is vrijdagochtend aangehouden. Hij wordt ook verdacht van openlijke geweldpleging en is na verhoor heengezonden.