Slachtoffer overleden en tien verdachten opgepakt na schietpartij Foxhol

De man die vrijdagavond ernstig gewond raakte bij de schietpartij in de Talingstraat in Foxhol, is overleden. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op de zaak gezet.

Het slachtoffer is een 29-jarige man uit de gemeente Stadskanaal. Bij de politie kwam vrijdagavond een melding binnen van een schietpartij in Foxhol. De daders zouden zijn gevlucht in meerdere auto’s. Een politieagent zag één van de gevluchte auto’s rijden en zette de achtervolging in. Op een gegeven moment verloor een agent de macht over het stuur en ontstond er een eenzijdige aanrijding in Zuidlaren.

In Zuidlaren werd één van de verdachte auto’s aangetroffen, zonder inzittenden. De politie stelde een onderzoek in en op basis van informatie wist de politie tien verdachte in Zuidlaren aan te houden. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 23 tot 42 jaar uit plaatsen in de provincie Groningen en Drenthe.

De politie heeft een groot aantal rechercheurs op de zaak gezet die nu uit gaan zoeken hoeveel van de tien verdachten mogelijk betrokken zijn geweest. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.