Slachtoffer uren gegijzeld terwijl gewapende straatrovers in Rotterdam geld pinnen van bankrekening

In Rotterdam is het slachtoffer van een straatroof uren gegijzeld terwijl er geld werd gepind van zijn bankrekening.

De 19-jarige man was dinsdagavond rond 23.00 uur vanuit Kralingen via het park aan de Kralingseplas onderweg naar huis. Hij kreeg een lekke band en moest met zijn fiets aan de hand verder lopen. Op de Plaszoom kwam hij twee mannen tegen die hem aanspraken. In eerste instantie vroegen zij hoe laat het was maar direct daarna bedreigden zij hem met een vuurwapen en moest hij zijn bankpas en pincode afgeven.

Het slachtoffer moest op een bankje gaan zitten met één van de straatrovers terwijl de ander geld is gaan pinnen met de pinpas. Ondertussen werd de 19-jarige Rotterdammer bedreigd met een vuurwapen. Al met al werd hij rond de twee uur gegijzeld door de daders die zoveel mogelijk buit probeerden te pinnen. Er is aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Er zijn signalementen van de straatrovers. De eerste dader zou een man van ongeveer 20 jaar oud zijn, ongeveer 1.80/1.90 meter lang, slank postuur, licht getint, donker, kort haar. De man was gekleed in een donker trainingspak en had een capuchon op. Hij had geen gezichtsbeharing. Dader nummer twee is ook ongeveer 20 jaar oud, rond de 1.70/1.80 meter lang, gezet postuur, licht getint, zwart, vettig haar wat stijl over zijn voorhoofd hing, donkere volle wenkbrauwen, rond gezicht, volle snor, stoppel baard en donkere ogen.