© OM

Slapende Brit (72) gepakt met tientallen kilo’s harddrugs op de A27 na tip Encrochat

De politie heeft een slapende Brit gepakt met tientallen kilo’s harddrugs op de A27 bij Maartensdijk.

De 72-jarige man werd in de nacht van 29 op 30 juli slapend aangetroffen in een verhuiswagen op een parkeerplaats langs de A27. In die verhuiswagen is 53 kilo aan verdovende middelen aangetroffen. Het gaat om 30 kilo heroïne, 20 kilo cocaïne en 3 kilo MDMA. De 72-jarige Brit is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam die 14 dagen bewaring heeft bevolen.

De man uit Folkstone, Kent, is door de Nederlandse politie aangehouden na een tip vanuit het Verenigd Koninkrijk. De man zou met een verhuiswagen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland rijden om daar drugs op te halen bestemd voor de Britse markt. Naar aanleiding van die tip is de Landelijke Eenheid van de politie een onderzoek gestart.

In het Verenigd Koninkrijk zelf werden twee mannen door de Britse politie opgepakt. De aanhoudingen inzake Operatie Venetic zijn gedaan naar aanleiding van het hacken van Enrochat. Hierbij kwamen de verdachten in beeld bij de politie. In het Verenigd Koninkrijk zijn honderden arrestaties verricht na de Encrochat-hack.

© OM