Smokkelaars gepakt die 6000 kilo hasj op Atlantische Oceaan in wilden ruilen voor cocaïne

Bij een actie heeft de Spaanse douane een grote partij hasj van ruim 6000 kilogram onderschept.

Het drugstransport werd op 20 juli onderschept op ongeveer 100 zeemijlen voor de Canarische Eilanden. Het bijzondere was dat het schip onderweg was naar Brazilië en niet zoals gebruikelijk naar Spanje of andere locaties in Europa. Het vermoeden is dan ook dat de smokkelaars van plan waren om de partij hasj in te ruilen tegen een lading cocaïne. Het ging in totaal om meer dan 6000 kilogram.

Het schip begon de reis vanuit de haven van Olhao in Portugal, in de Algarve, en zou de lading volgens de onderzoekers al in de Atlantische wateren hebben geladen. De boot, bemand door twee personen, een Braziliaan en een Roemeen die direct zijn aangehouden, is gesleept richting de haven van Arguineguín, op de Canarische Eilanden. Daar zal de lading worden gelost en officieel worden gewogen.

Het onderzoek naar de grootschalige drugssmokkel is in volle gang. De politie kijkt nu wie er onder meer bij betrokken waren en of er daadwerkelijk hasj geruild zou worden voor blokken cocaïne. De theorie is niet heel vergezocht want in Zuid-Amerika is Marokkaanse hasj best prijzig in tegenstelling tot cocaïne, waar een overvloed van is op die locaties. Het zou dus een win-win situatie zijn voor alle partijen.