Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Deur weggeblazen door aanslag met explosief in Amsterdam, politie zoekt getuigen

De Amsterdamse politie onderzoekt een aanslag met een explosief waarbij een deur is weggeblazen.

In de vroege ochtend van zaterdag 22 juli 2023 heeft er in een portiek aan de Charlotte Brontëstraat in Zuidoost een explosie plaatsgevonden. Ten tijde van de explosie is niemand gewond geraakt. Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse gegaan en hebben in de omgeving naar verdachten gezocht. Vooralsnog is er niemand aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die meer weten over de toedracht van deze explosie en/of wie er verantwoordelijk is/zijn voor dit heftige incident.

Rond 05:40 uur horen buurtbewoners een harde knal en zien vervolgens zwarte rook vanuit de portiek aan de Charlotte Brontëstraat komen. Ter plaatse treffen agenten de portiekdeur die eruit is geblazen. Daarnaast is een raam van een bewoner door de explosiekracht vernield. Specialisten van de Forensische Opsporing (FO), Teamleider Explosieven Verkenningseenheid (TEV) en rechercheurs zijn ter plaatse gegaan en hebben onderzoek verricht. Daarbij zijn sporen veiliggesteld en in beslaggenomen.

De politie heeft nog geen officiële verklaring afgegeven over de toedracht van de explosie. Mogelijk was het een poging tot inbraak of vandalisme. De politie vraagt mensen die meer weten over de explosie zich te melden bij de politie.