© Politie

SMS-bom verstuurd in onderzoek naar ernstige zedenzaak jong meisje in Roden

De politie heeft in een onderzoek naar een zedenzaak in Roden een sms-bom gestuurd.

De politie heeft vandaag naar 2300 mensen een sms gestuurd waarin mogelijke getuigen gevraagd wordt om nieuwe aanwijzingen in de zedenzaak. Een jong meisje is op maandag 15 juni slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf. De sms is verstuurd naar alle mobiele telefoonnummers die op 15 juni tussen 15.30 uur en 17.00 uur in de buurt waren van de steeg waar het misdrijf plaatsvond.

Het slachtoffer liep rond 16.30 uur met een vriendinnetje in een smalle steeg, vlakbij de kruising Aukemastraat/Scharftlaan in Roden. De steeg leidt naar een speeltuintje waar beide meisjes net gespeeld hadden. Op dat moment werd zij door een onbekende man met een fiets aangesproken. Het meisje is vervolgens slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf geworden. Nadat de verdachte was vertrokken, hebben de meisjes direct alarm geslagen. De verdachte man is helaas niet meer aangetroffen.

De politie heeft een groot onderzoek opgezet in de zoektocht naar de verdachte. Er is onder meer een foto gedeeld die hieronder te zien is. De politie roept mensen die meer weten of de verdachte kennen op om zich te melden.

© Politie