© YouTube

VIDEO: Crystal meth-drugslab ontdekt in ondergrondse containers bij inval in Montfoort

De politie heeft in Montfoort een crystal meth-drugslab aangetroffen in containers.

Agenten van de Landelijke Eenheid vielen donderdag het pand binnen in verband met een lopend onderzoek. Tijdens de doorzoeking werd een in werking zijnde drugslab aangetroffen. Er bleek methamfetamine te worden geproduceerd. Twee mannen van 53 en 50 jaar werden aangehouden. Ook de eigenaar van het terrein, een 59-jarige man, werd aangehouden. De mannen zijn woonachtig in Zaandam, Hoorn en Montfoort.

De productielocatie bevond zich in een zestal geschakelde zeecontainers die waren bedekt onder een laag dijkverzwaringsklei. De locatie en de ingang daarvan waren zodanig afgeschermd dat deze op luchtfoto’s en vanaf de openbare weg niet te zien waren. De politie heeft bij de actie meerdere kilo’s meth kristallen en 96 liter methamfetamine-olie aangetroffen en in beslag genomen.

Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid gaat verder met het onderzoek.