© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Specifieke getuige gezocht inzake schietpartij met zwaargewonde in Amsterdam

De politie in Amsterdam is in verband met een schietpartij waarbij een zwaargewonde viel, op zoek naar een specifieke getuige.

In het onderzoek naar de schietpartij op de Louise de Colignystraat op 9 augustus 2020 wil de recherche graag spreken met een man die met een vermoedelijk verstuikte enkel wegliep in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. De politie vermoedt dat deze man belangrijke informatie voor het onderzoek kan hebben. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat hij kort na het schieten in de richting van een hotel aan de Willem de Zwijgerlaan is gegaan. Vlak voordat de man het hotel zou binnenlopen, draait hij zich om en loopt weg in onbekende richting.

Kent of bent u de man die kort na het schietincident enigszins hinkend wegliep uit de Louise de Colignystraat? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook als u meer informatie heeft over de mogelijke link tussen het vuurwapen dat recent werd aangetroffen in het water bij de Beltbrug, grenzend aan de Jan van Galenstraat en de Tweede Hugo de Grootstraat, wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Het onderzoek naar de schietpartij is in volle gang.