Spookrijdende scooterrijder na wilde achtervolging met politie gepakt

De politie heeft in Breda na een wilde achtervolging een spookrijdende scooterrijder gepakt.

Op zondag 13 augustus jl. rond 17.50 uur is een 20-jarige Bredanaar in winkelcentrum de Barones aangehouden vanwege verschillende verkeersdelicten die hij pleegde tijdens een achtervolging op zijn scooter door de binnenstad. Hij veroorzaakte gevaar voor andere weggebruikers door spookrijdend over wegen te racen.

Na een melding op zondag 13 augustus 2023 rond 17.40 uur dat een persoon op een zwarte scooter roekeloos door het centrum reed, gingen agenten op zoek. Dankzij Cameratoezicht op de Academiesingel kon de scooterrijder worden gelokaliseerd. Hij vertoonde roekeloos rijgedrag door tegen het verkeer in te rijden, waardoor meerdere voertuigen abrupt moesten uitwijken. Ondanks een stopteken van de agenten, negeerde de bestuurder dit en zette zijn gevaarlijke tocht voort.

Met zwaailicht en sirenes achtervolgden twee politieauto’s de scooter op veilige afstand. De scooterrijder doorkruiste op hoge snelheid het Valkenbergpark en het Kasteelplein, waarbij hij onveilig langs voetgangers scheerde. Uiteindelijk verliet hij zijn voertuig op de Waterstraat en rende de Barones binnen. Hier werd hij uiteindelijk aangehouden.

De 20-jarige Bredanaar werd geconfronteerd met een proces-verbaal voor verkeersgevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, rijden met een WOK-melding (wachten op keuring), het negeren van een rood verkeerslicht en rijden zonder kentekenplaat. De scooter is door hem achtergelaten.