© crime-nieuws.nl

Spookwoning blijkt gehuurd door Colombiaan die relatie had met vrouw geliquideerd in Amstelveen

De politie heeft na een melding een spookwoning ontdekt in Amstelveen. De huurder bleek een relatie te hebben gehad met een vrouw die in 2014 werd geliquideerd.

De politie in Amstelveen kreeg een melding van een bezorgde woningbeheerder van een woning in Amstelveen. Hij kon al lange tijd geen contact krijgen met de huurder van een woning aan de Dr. Willem Dreesweg. Daarop werd besloten om het pand te doorzoeken om te kijken of de bewoner mogelijk dood binnen zou liggen. Dit bleek niet het geval te zijn.

Uit nader onderzoek werd duidelijk dat de woning al voor langere tijd, vermoedelijk al jaren, niet vast bewoond werd. De huur werd wel doorbetaald. Verder waren er rolluiken aangebracht achter de voordeur en een raam. Een volgens de politie bekende methode die criminelen steeds vaker in woningen installeren, om zich op deze manier te beveiligen tegen ripdeals of onverwacht bezoek van de politie.

De huurder blijkt uit onderzoek van de politie een Colombiaanse man te zijn. Hij had ooit een relatie met de in 2014 geliquideerde Luana Luz Xavier. De vrouw werd in Amstelveen doodgeschoten. Ze had op dat moment een relatie met Najib Himmich. Van hem ontbreekt sinds 2014 ieder spoor en zou naar verluidt zijn vermoord.