© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Sportclub en bar die doorzeefd werden met kogels gesloten door gemeente Amsterdam

In Amsterdam is een sportclub en een bar per direct gesloten vanwege een beschieting.

Het gaat om sportclub Cluppi Indoor Soccer aan de Johan Huizingalaan in Slotervaart. Het pand van de club werd woensdagnacht rond 2.20 uur beschoten met een vuurwapen. De politie kwam ter plaatse en trof meerdere kogelgaten aan. Bij de schietpartij raakte voor zover bekend niemand gewond.

De gemeente heeft besloten de sportclub te sluiten. ‘Door het incident is het woon- en leefklimaat in de omgeving van deze inrichting ernstig aangetast en de openbare orde ernstig verstoord. Gelet op de ernst van dit feit en deze ernstige verstoring van de openbare orde te beëindigen, is de publiek toegankelijke inrichting per direct voor onbepaalde tijd gesloten.’ Aldus gemeente Amsterdam.

Eerder werd al bar Do Not Disturb bij het W Hotel aan de Spuistraat gesloten door de burgemeester. Ook dat pand werd beschoten bij een schietpartij. Binnen 24 uur werden zowel de lounge bij het hotel als de sportclub doorzeefd met kogels. De politie onderzoekt de zaak en kijkt of er een link is tussen beide beschietingen.