© Crime-Nieuws.nl

Stapels cash, horloges en aanhoudingen bij invallen onderzoek grootschalige drugssmokkel haven Antwerpen

De Belgische politie heeft in een onderzoek naar grootschalige drugssmokkel via de haven van Antwerpen, invallen verricht en meerdere verdachten aangehouden.

Het onderzoek was gericht op een 34-jarige man die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit. Daar zou de man volgens het parket zijn criminele activiteiten voortzetten. De verdachte zit vast op verdenking van betrokkenheid bij grootschalige smokkel van drugs via de haven van Antwerpen. De politie ontdekte dat er vanuit de gevangenis opdrachten werden gegeven en medeverdachten werden aangestuurd.

Vorige week donderdag kwam de politie in actie en is op dertien locaties binnengevallen. Hierbij werden zeven personen aangehouden. Het gaat om vijf mannen en twee vrouwen, waarvan enkele familieleden zijn van de hoofdverdachte. Bij een doorzoeking in de cel van de man werd een gsm gevonden die verstopt zat in een DVD-speler.

Bij de actie heeft de politie beslag gelegd op tonnen euro’s cash (400.000 euro), juwelen, horloges en twee auto’s. In de haven van Blankenberge werd een boot in beslag genomen, die mogelijk gebruikt werd om zogenaamde drop off ladingen binnen te halen. Het onderzoek naar drugssmokkel wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.