liquidatie broer mocro maffia kroongetuige nabil b. reduan shurandy s
Schutter Shurandy S. liquidatie broer kroongetuige bij bedrijf slachtoffer. © Politie Amsterdam

Schutter liquidatie broer kroongetuige Nabil B. gaf lezingen in gevangenis aan medegedetineerden

De moordenaar van de broer van kroongetuige Nabil B. heeft lezingen gegeven aan medegedetineerden.

Dat schrijft NH Nieuws. De 43-jarige Shurandy S. sprak in het kader van bewustwording onder meer met gedetineerden uit de Top600. Dat is een lijst met bekende jonge criminelen uit regio Amsterdam. Het project werd na de liquidatie van misdaadjournalist Peter R. de Vries stopgezet. Dit was vanwege mogelijke onrust. De lezingen zouden onderdeel zijn geweest van de re-integratie van S. die een straf van 28 jaar uitzit.

Op 23 maart 2018 werd Reduan B. door S. doodgeschoten in zijn bedrijf in Amsterdam. Enkele dagen daarvoor had justitie bekendgemaakt dat er een nieuwe kroongetuige is in verband met een reeks Mocro Maffia liquidaties. De familie werd duidelijk niet goed beschermd op dat moment en Reduan B. werd op koelbloedige wijze geliquideerd. Na de moord is de hele familie B. ondergedoken.

De schutter werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 20 jaar. De man heeft bekend maar geen namen genoemd van andere betrokkenen en mogelijke opdrachtgevers. Het gerechtshof heeft later 28 jaar opgelegd conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).