Steenrijke zakenman Jeffrey Epstein tekende twee dagen voor zelfmoord testament en verborg vermogen in trust

De steenrijke misbruikverdachte Jeffrey Epstein heeft twee dagen voor hij zelfmoord pleegde een testament getekend en zijn volledige vermogen toevertrouwd aan een trust.

Een trust wordt door welvarende personen en/of bedrijven gebruikt om eigenaarschap te verbergen of een vermogen af te schermen tegen schuldeisers. Door zijn vermogen en eigendommen in een trust te zetten heeft Epstein het zeer lastig gemaakt voor zijn aanklagers om een schadevergoeding te eisen.

Epstein wordt verdacht van het misbruiken van tientallen minderjarige meisjes. De zakenman werd op 10 augustus dood aangetroffen in zijn cel in New York. Na onderzoek en autopsie blijkt dat hij zichzelf om het leven heeft gebracht door ophanging. De twee cipiers die hem in de gaten moesten houden zijn op non-actief gesteld en de directeur van de gevangenis is overgeplaatst.

Het onderzoek naar het mogelijke misbruik waarvan de zakenman wordt verdacht wordt voortgezet. Zo heeft de FBI na de zelfmoord van Epstein zijn Caribische privé-eiland doorzocht. Of er ook iets is gevonden is nog niet bekendgemaakt.